pondělí 14. října 2019

Šest vran | Audiokniha

Šest vran Šest vran by Leigh Bardugo
My rating: 5 of 5 stars

Nové audioknižní zpracování mě vrátilo zpátky do Ketterdamu a mám v úmyslu co nejdřív začít číst druhý díl, což byla věc, kterou jsem po dočtení knihy v době, kdy vyšla, udělat nemohla. Příběh tedy znám a už z něj možná nejsem tak nadšená jako poprvé, nicméně i přes chyby audioknižní verze se stále blíží pětihvězdičkovému hodnocení.

Audioknihu načetlo sedm hlasů, přičemž dva z nich obstarávají po jedné kapitole, zbylých pět se střídá v samotném ději a tři z nich výrazně vyčnívají: Tereza Dočkalová, Matouš Ruml a Veronika Khek Kubařová. Výkon obou žen je skvělý, Matouš Ruml umí i lépe, ale to by musel dostat jiného režiséra.

Jedna věc mi na přecházení mezi vypraveči přišla dost vymakaná: herci dodržovali zabarvení hlasu různých postav, takže Kaz Brekker byl u všech stejně zastřený a tak.

A teď k věcem, které mi vadily (a kupodivu to nebyla výslovnost):
- tempo. Opět příšerně pomalé, z akční knihy dělá nudu k uzoufání. Takže zrychlovač. Ten ale zase zkreslí jinak celkem pěknou hudbu.
- Albatros natáčí pro CD, ale neupravuje pro digitální distribuci. Takže jsou znělky na začátcích kapitol. Patří na konce. Proč? Zeptejte se libovolného uživatele aplikace Audiolibrixu.
- žádný slzy, žádnej pohřeb. Tuhle chybu vyčítali čtenáři už po vydání knihy. V celém díle je totiž toto heslo překládáno jako: “Žádný slzy, žádnej funus.” Ale pouze pred závěrečnou akční scénou to nikdo nevychytal a...
světě div se, v audioknize to zůstalo 🤦‍♀️

Naštěstí je Šest vran jako celek tak super dílo, že ani tyhle chyby ho nemůžou srazit na kolena. Ale je to škoda. Minimálně dvě ze tří zmíněných věcí by šly napravit tak strašně snadno...

View all my reviews

Žádné komentáře:

Okomentovat