středa 30. května 2018

Review: Falešný polibek

Falešný polibek Falešný polibek by Mary E. Pearson
My rating: 4 of 5 stars

V kategorii "romantické dobrodružné čtení pro náctileté dívky" se vůbec nejedná o špatné dílko. V dospělé fantastice už bych viděla nějaké ty mouchy včetně místy nelogického chování postav a možná zbytečně protahovaného děje ve druhé polovině, ale budiž.

Co se mi líbilo: odvážná hlavní postava, která se chová tak, jak by se nejspíš 17letá dívka chovat mohla, zápletka v podobě "jsou tu dva mladíci a nevíme, kdo je kdo" – tohle bylo fakt vymakané a nebudu předstírat, že jsem to uhodla správně, rázovitá krajina, barvité vedlejší postavy, ta správná náctiletá romantika.

Co bylo trochu horší: škoda, že zápletka s princem a vrahem končí už v polovině knihy, trochu prvoplánové vraždy osob blízkých, poněkud vynucená zastávka, aby se hlavní hrdinka mohla učesat, nabrat síly a poznat samu sebe (bylo to milé, ale zpomalovalo to děj), zejména ze začátku autorka násilně několikrát upozorňuje, že má hrdinka nadání na jazyky, jména postav – nezlobte se na mě, ale tohle je hrůza hrůz.

Chápu, proč královský otec odmítl pojmenovat dceru Jezelia, ale král druhého království tomu jménem svého potomka teprve nasadil korunu. A pak jsou tu jména evropského charakteru smísená s čistě fantasy, zkrátka taková směska, které už ani Jeb nemůže ublížit.

Váhám mezi 3,5 a 4, takže zaokrouhluji a jdu dál. Knižní kocovina z toho nebude.

View all my reviews

Žádné komentáře:

Okomentovat