sobota 2. prosince 2017

Poločas rozpadu

Plukovník Michálek je zpět a s ním i další postavy, které nás provázely Spadem. Cesta do Brna se tehdy neobešla bez potíží a ani tentokrát se klidu nedočkáme. Vždyť by to ani nebyl Kotleta.
Poločas rozpadu začíná pár měsíců po dobytí moravské metropole – rozumějte trochu lépe organizované osady s pozůstatkem nemocnice a vojenské základny – posledním členem bývalé české armády. Michálek tomu tak nechtěl, ale stal se vůdcem Brna a přísun teplé vody ve sprše si náramně užívá. Přeci jen označení „hrdina z Istanbulu“ pořád něco znamená, i když mu neustále připomíná tu blbou knihu.
V tomhle světě ale nárok na klid nemá nikdo, a tak se i plukovník s Alicí a Ryanem musí postarat o nic menšího, než je záchrana světa. Cestou si do týmu osvobodí posilu v podobě houževnaté Japonky a hurá na sever, do Polska a ještě dál.
Poločas rozpadu je o poznání propracovanější než první díl trilogie, Spad. Ani samotný příběh není tak přímočarý a předvídatelný. Dočkáme se nejednoho překvapení, celkem osvěžujícího špičkování mezi ženskými protagonistkami, také klasických kotletovských krutostí tohoto zvráceného postapokalyptického světa a možná… možná přijde i trocha sexu.
Chcete vědět, jaká je audiokniha? Čtěte zde!

Žádné komentáře:

Okomentovat