sobota 12. srpna 2017

Poutníkova cesta a genius loci

Mohou šamani existovat i v současné Praze? Příběh o transformaci vědomí moderního mladého muže přenesla ze svých snů na stránky knihy Monika Micajová.

Úplnému pochopení této útlé knížky, pokud je vůbec možné, pomůže seznámení se s osobou autorky. Monika Micajová se zabývá psychospirituálním poradenstvím a pomáhá lidem na cestě sebepoznání.

Tímto procesem si v knize Poutníkova cesta a genius loci prochází i Jakub. Je umělcem, kterého opustila inspirace, mladým mužem, který se zmítá v depresi, a i když je čerstvě zamilovaný, neumí si užívat života. Toulá se Prahou a hledá – přitom neví co. Snad sám sebe? Promlouvají k němu sny. Začíná si je zapisovat a zkoumat, až se jedné noci stane něco opravdu nečekaného…

Autorka v knize využívá nejen svých znalostí mnoha ezoterických směrů, mytologie a psychologie, ale i pražského místopisu a historie důležitých míst. Objevují se i prvky na pomezí sci-fi a fantasy, záleží na úhlu pohledu – jedná se ještě o spirituální jevy, nebo již o výplod fantazie? Stejně jako ve snech, ani ve světě Moniky Micajové neexistují jasné hranice nemožného.

Pokračování na webu Fantasy Planet

Žádné komentáře:

Okomentovat